Fiber i Flyinge / Gårdstånga via Kraftringen

För två veckor sedan skickade vi ut information om alternativen samfällighet eller stadsnät med en vädjan om era åsikter. De reaktioner vi fått är övervägande för stadsnäts-alternativet varför vi i Fibergruppen nu ser detta som huvudalternativet för en snabb utbyggnad av fiber i Flyingebygden.

Kraftringen är beredda att starta sin kampanj för att samla in anmälningar för stadsnät vilket vi ger vårt fulla stöd. Vi rekommenderar därför er som är intresserade av fiber anmäler er när kampanjen startat. Nedan finns länkar till informationen från Kraftringen. Informationsmöte planeras till den 26 januari 2016 i Flyinge församlingshem, 18-20.

http://www.kraftringen.se/Privat/Oppet-stadsnat/fiber-i-eslov/fiber-i-flyinge/

http://www.kraftringen.se/Privat/Oppet-stadsnat/fiber-i-eslov/fiber-i-gardstanga/

Vi vill återigen understryka att den intresseanmälan ni skickat in för samfällighetsalternativet var icke bindande och ingen har krav på sig att vara med nu när vi istället rekommenderar stadsnät.

5 reaktioner på ”Fiber i Flyinge / Gårdstånga via Kraftringen

  1. Trevligt för alla berörda! 🙂 Jag tycker dock inte att man kalla detta fiber för Flyingebygden då detta erbjudande endast gäller tätorterna Flyinge och Gårdstånga. Jag håller tummarna för att det blir fiber för Hammarlunda/Slogstorp/Holmby också.

    1. Hej Andreas,
      Ledsen om vi använt ”Flyingebygden” lite lättvindigt för att slippa räkna upp Flyinge, Gårdstånga och Getinge som nu får erbjudandet. Liksom vi angav i utskicket i våras är planen att de tre byarna skall erbjudas anslutning först bland annat för för att få bättre fart och ekonomi i startskedet. Fortsatt utbyggnad beror mycket på intresse och engagemang i de ”glesare” områdena. En viktig skillnad är att de nu aktuella byarna inte kan få stöd från jordbruksverket för utbyggnaden medan resten av Flyingebygden kan ha den möjligheten. Vi har vid våra kontakter med Kraftringen tydligt påtalat önskan att även ansluta t ex Holmby och dess omgivning vilket de är positiva att hjälpa till med. Dock kan formerna bli annorlunda än det stadsnät byarna nu erbjuds.

Kommentarer inaktiverade.